lauantai 7. joulukuuta 2013

Kermainen katkarapukeitto ja muita herkkuja

Eilinen itsenäisyyspäivä sujui rauhallisesti kotona tunnelmoiden. Silmät tapittivat illalla Linnan juhlia ja kädet hääräsivät keittiössä lieden äärellä. Mitäs muuten piditte tämän vuoden juhlallisuuksista? Minusta Jennin ja Saulin toiveiden mukaan järjestettyä konserttia oli ilo katsoa myös kotikatsomosta. Paljon mielekkäämpää, kuin katsoa täpötäydellä tanssilattialla toisiaan töniviä pareja. Rennompi pukukoodikaan ei mielestäni pilannut juhlan arvokkuutta. Ainahan se kirpaisee, kun pitkiä perinteitä mennään muuttamaan, mutta näistä juhlista jäi kyllä hyvä fiilis.  

Meillä on kaapin kätköihin kerääntynyt niin lahjojen kuin lentokenttäostosten myötä muutamia samppanjapulloja. Ollaan nuukailtu niiden kanssa, mutta nyt kuitenkin  mietittiin, että minkä ihmeen takia niitä pitää pihistellä. Jäävät pian kokonaan korkkaamatta, kun koskaan ei muka ole tarpeeksi juhlava hetki nautiskella kunnon kuplivaa. Yhteinen vapaailta ja 96-vuotias Suomi olivatkin varsin pätevät syyt poksauttaa yksi pullo auki. Niinpä meillä nautittiin eilen katkarapukeittoa ja tapaksia kera Moëtin.  




























Kohtuullisen voimakkaan makuinen keitto maistui taas pitkästä aikaa. Oikein ihmeteltiin, miksei sitä ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Sovellettu resepti taitaa olla parin vuoden takaa ja me ollaan todettu keiton passaavan parhaiten valkosipulilla ja öljyllä maustetun sekä uunissa paistetun leivän kera. Kattauksessa näkyvät suloiset Ferm Living Triangle -lautasliinat on saatu Putiikkipäivän yhteydessä lahjaksi Pienikamarista.



                              Kermainen katkarapukeitto

                        1 rkl            öljyä
                        2-3 kpl        valkosipulin kynsiä
                        1,5 dl          paseerattua tomaattia
                        2 dl             ruokakermaa
                        100 g          koskenlaskijaa (perinteinen)
                        150 g          katkarapuja
                        Ripaus suolaa, cayennepippuria, chilimaustetta sekä cajunmaustetta.

                      - Kuullota öljyssä silputtu valkosipuli. Lisää mausteet. 
                      - Lisää paseerattu tomaatti sekä ruokakerma.
                      - Kuumenna hetki ja lisää keittoon Koskenlaskija osissa. 
                      - Kun juusto on salunut, lisää katkaravut
                      - Kuumenna hiljalleen ja lisää halutessasi keiton pinnalle tilliä.




8 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää teidän iltanne! Hienoa, että raaskitte avata samppanjan, kyllä tuossa oli jo ihan tarpeeksi syytä juhlaan :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä siellä on oltu juhlallisina :) ja voi, tuo ruoka kuulostaa todella hyvältä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ruoka oli kyllä oikein hyvää, pitäisi tehtä tuota soppaa useamminkin. :)

      Poista
  3. Minäkin otin vastaan matkailuhaasteesi, käy lukaisemassa jos kerkiät :) Olikin todella mieluinen haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, tulen tutustumaan sinun matkahistoriaan. :)

      Poista
  4. Kuinkas monelle tämä resepti on ?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys.:) Jos tuota keittoa syö isoon nälkään ihan pääruoaksi, niin siitä riittää hyvät satsit kahdelle. Jos taas vaikka alkupalaksi sillä tavalla sivistyneesti, niin hyvin riittää neljällekin. :)

      Poista