sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syksy ja synttäriarvonta

Se iski kylmästi vasten kasvojani torstaiaamuna töihin lähtiessä. Kahvipöydässä työkaverit sanoivat, että onhan siitä ollut viitteitä jo muutaman viikon, minä olin vain kulkenut vaaleanpunaiset lasit silmillä. Blogeissakin siitä on kirjoiteltu jo kuukauden päivät, mutta minä olen kieltäytynyt miettimästä koko asiaa. Viimeistään tänään, kalenteria katsoessa, se oli kuitenkin pakko myöntää ääneen. Syksy. Se on saapunut. 

Olen halunnut elää viimeisen asti kesässä, sillä en pidä siitä hetkestä, kun tajuan, ettei kaikki enää olekaan vihreää. Koivunlehdet alkavat paikka paikoin kellastumaan ja kesäkukat lakastumaan. Kun huomaan aamulla hengityksen huurustuvan ja ettei pelkällä neuletakilla enää tarkene. Kun illalla kaupungilta ei voi enää kävellä kotiin pelkässä kesämekossa ja kun iho menee kananlihalle pelkästä kuutamouintiajatuksesta. En pidä siitä hetkestä, kun tajuan, että pitkään odotettu kesä on taittumassa syksyyn. 

Onneksi syksyssä on kuitenkin asioita, joista pidän heti sen jälkeen, kun tuo taitekohta on ohitettu. Pidän siitä, että synkällä ja sateisella ilmalla saa hyvällä omallatunnolla jäädä sisälle ja olla vain kotona. Ja siitä, että illat ovat hämäriä ja kodin voi valaista kynttilöillä. Pidän myös siitä, että syksy tuo elämään tiettyä rutiinia, esimerkiksi töihinpaluun ja harrastusten merkeissä. Viime syksynä se oli tämän blogin aloittaminen, tänä vuonna se on jotain muuta.
Casa Volmari täytti siis alkavan syksyn myötä kokonaisen vuoden. 31.8.2012 kirjoitin tänne ensimmäisen blogitekstin. Kukaan ei tekstiä tosin tuolloin voinut lukea, sillä kirjoitin blogia ainoastaan itselleni. Myös pari seuraava postausta julkaisin salassa, mutta kun alku oli saatu pakettiin ja pari rohkaisua annettu, uskalsin täpätä blogin julkiseksi. 

Vuosi on kulunut ja voin monien muiden bloggaajien tavoin todeta, että tässä puuhassa ehdottomasti antoisinta on vuorovaikutus samanhenkisten ihmisten kanssa. Jos se puuttuisi, ei Casa Volmariakaan enää varmasti olisi. Välillä toki tuntuu, että blogi vie tuhottomasti aikaa ja liian pitkäksi venynyt postausväli painaa mieltä. Tämä harrastus antaa kuitenkin niin paljon enemmän kuin ottaa, joten antaa kyydin viedä niin pitkälle kuin se vain vie.

Synttäreiden myötä polkaistaan käyntiin blogini ensimmäinen arvonta. Palkintona on kaksin kappalein minun itseni sponsoroimia Iittalan HotCool Latte laseja, eli siis samanlaisia kuin näissä kuvissa näkyvä lasi. Ja jos latte ei ole sinun juttusi, niin etenkin syksyn mittaan näistä silmäätekevistä laseista kelpaa tarjoilla mitä tahansa lämmintä juomaa.
Arvontaan osallistuminen on yksinkertaista: 
Yhden arvan saat kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla, mistä sinä pidät syksyssä, vai pidätkö siitä kenties ollenkaan. 
Kaksi arpaa tipahtaa liittymällä samalla lukijaksi oikeanpuoleisesta sivubannerista. 
(Lukijoina jo olevat saavat siis luonnollisesti kaksi arpaa pelkällä kommentilla.) 
Jos haluat triplata mahdollisuutesi, vinkkaa tästä arvonnasta omassa blogissasi.
Ilmoitathan kommentissasi monellako arvalla olet mukana. 

Osallistumisaikaa on lauantaille 7.9 klo 23.59 saakka. 
Arvonnan suoritan sunnuntaina 8.9.


Onnea kaikille osallistujille tasapuolisesti ja ennen kaikkea iso kiitos blogini lukijoille. Tästä on hyvä jatkaa syksyisissä merkeissä.     

27 kommenttia:

 1. Kahdella mukana ♡

  SYksy on lempi vuodenaikani. Hämäryys, kynttilät, joulun odotus, väri loisto, viileät päivät... listaa voisin jatkaa :-)

  VastaaPoista
 2. Mä yritän sinnitellä vielä hetken kesätunnelmissa, mutta syksyssäkin on jotain kivaa. Ne kynttilät, villasukat ja sateen hiljainen ropina.
  Kahdella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
 3. Syksyssä eniten nautin vesisateista :)
  hannesalo@netikka.fi

  VastaaPoista
 4. Syksy on ihanaa tunnelmoimisen aikaa. Viileä iltapäivä kun kävelee ulkona ja haistelee raikasta ilmaa <3

  pikkumekko@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Syksyn tuonmasta rutiinista pidän myös minä :)
  Kahdella arvalla mukana.

  Kirsi-m

  VastaaPoista
 6. Syksyssä parasta on pimenevät illat siinä mielessä, että saa sytytellä kynttilöitä :) Myös monenkirjavat lehdet maassa ja puissa ovat kauniit.
  Osallistun 2 arvalla!

  VastaaPoista
 7. Syksyssä on mukavaa se, kun voi sytytellä kynttilöitä iltojen hämärtyessä. Myös luonnon väriloisto ja kirpeät syysaamut ovat ihania. Yhdellä arvalla mukana :)

  tkmalinen@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kahdella arvalla mukana. Rakastan syksyistä metsää ja sen tuoksua sekä sienisatoa.

  VastaaPoista
 9. Syksy saa tulla, koska rakastan kynttilöitä, lämpimiä torkkupeittoja, hämyisiä iltoja, villasukkia ja kuumia rommijuomia ;)

  Osallistun arvontaan yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 10. kahdella arvalla mukana:) Syksyssä on ehdottomasti parasta kun saa sytytellä kynttilöitä palamaan ja tunnelmoida!

  VastaaPoista
 11. Syksyssä parasta on hämärät illat jolloin saa luotua ihanaa tunnelmaa kotiin kynttilöillä :) Yhdellä arvalla mukana!

  VastaaPoista
 12. Syksyinen metsä on ihana. Lisäksi tunnelma mikä saadaan kotiin kynttilöillä ja lyhdyillä. Ja ihan huoletta saa olla villasukat jalassa eikä toiset katso kieroon, niinkuin kesällä ;)
  Kahdella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 13. Kahdella arvalla mukaan:)! Heti piti tulla blogiisi vastavierailulle ja lukijaksikin haluan ilmoittautua! Ehdin jo pikkaisen myös kurkkailla kirjoittamiasi juttuja ja ihanalta blogilta vaikuttaa! Seurailemaan siis jään!

  VastaaPoista
 14. Ööh, ai niin, unohtui mainita, mikä syksyssä on parasta! Ehdottamasti värit, luonnon kauneus ja kynttilät:)

  VastaaPoista
 15. Mukana kahdella arvalla!! :) nuo on kivat mukit!!! Täällä ollaan aikalailla samoilla mietteillä.. Bloggaaminen vie aikaa, mutta on mukavaa ja melkein saman verran tämä omakin blogi on täällä ollut :) Itse tykkään syksystä. Kynttilät, ihan tavallinen arki, punaviini ja viltti :) Voisko parempia juttuja syksyllä olla ;) Niin ja ne kivat telkkariohjelmat jotka taas alkaa :)

  VastaaPoista
 16. Mukana yhdellä arvalla! Ite rakastan syksyä! Tykkään siitä, että ilmat viilenee ja illat pimenee. Vaatekaapista saa kaivaa jälleen esille ne kaikki ihanat neulepaidat ja kun ulkona on pimeää niin voi olla sohvannurkassa teekuppi kädessä ja nauttia elämästä. Tietty kynttilänvalossa! Oon kynttilöiden suurkuluttaja ja niitä on hamstrattu kaappeihin jo monen paketin verran:)

  VastaaPoista
 17. Kahdella arvalla mukana, eli uusi lukijasi ilmoittautuu! Olen syksy ihminen, ehdottomasti :)

  Terkuin Riikka
  www.kotilablogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 18. Kahdella mukana. Syksyssä kivointa ovat pimenevät illat, kynttilät, ruska....

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla mukana. Syksyssä parhjainta ovat ruska, kynttilät, pimenevät illat... - ruuturaita-

  VastaaPoista
 20. kahdella arvalla mukana, syksyssä rakastan luonnon värejä ja antimia. Kynttilät jätän muille.

  VastaaPoista
 21. Kuulas aurinkoinen syyskuun aamu, koirien kanssa aamulenkillä merenrannalla ja ympäröivä usva.

  Toinen ihana hetki on kaunis kuulas aurinkoinen päivä ja perheen kanssa haravointi. Siinä teholiikuntaa kerrakseen ja käden jäljen näkee heti.

  Ilolla kahdella arvalla mukana. :) tiia68@gmail.com

  VastaaPoista
 22. syksyssä on parasta usvaiset aamut ja ruskan väriloisto. mitään muuta hyvää siinä ei sitten olekaan.

  x_unrated at hotmail.com kahdella mukaan.

  VastaaPoista
 23. Haravointi, kynttilät, kirjat.
  Liityin lukijaksi. mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Syksyn tullen on lupa tarttua puikkoihin ja paksuihin lankoihin!
  Lämmin syksy on parhautta kuuman kesän jälkeen...

  Yhdellä arvalla mukana.

  Ultsi

  VastaaPoista
 25. No rakastan taatusti syksyä! On helpompi hengittää kun ei kuumuus paina päälle. Ja paksut neulepuserot.. Ja olen huomannut että mystisesti ihoni voi aina paremmin. :) kesän kuumuus saa kasvot kiiltämään kuin peili, mutta syksyn kuulaus tekee iholleni kyllä hyvää. Ja on kiva katsella taas tähtiä, mieskin meinaa putkea alkaa hankkimaan juuri tähtien tiirailua varten.

  Piia

  VastaaPoista