keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Olohuoneen muutossuunnitelma

Olohuoneen inspiraatiokuvien jälkeen on aika siirtyä uudistusprosessin seuraavaan vaiheeseen; muutossuunnitelmaan. Tässä pukkaa nyt siis samaa, mutta ennennäkemätöntä kuvakulmaa olohuoneen nykytilasta. Huoneen sijasta tilaa kuvannee paremmin nurkkaus, sillä kuten kuvasta näkyy, ei tämä tila ole neliömääriltään mikään varsinainen riemuvoitto. Pieni tila ei kuitenkaan haittaa, tilaan mahtuu varsin hyvin mukava nurkkasohva ja tv. Eikös niillä elementeillä saa jo toimivan olkkarin?

Sitten itse asiaan. Kuten aiemmin kirjoitin, olen tässä tilassa tyytyväinen ainoastaan tuohon sohvaan ja mattoon. Kuvassa näkyvä, viime syksynä sohvapöydäksi ostettu, Etolan "feikkikartell" oli suoraan sanottuna virheostos. Nuukuuksissani ostin tuon Kartellin Jolly -pöydän korvikkeeksi. Ajattelin, että se on pieni, kevyt ja näppärä, helppo siirtää tarvittessa sivummalle tieltä pois. Vuoden käyttökokemuksen jälkeen joudun kuitenkin kertomaan, että pöytä on a) aivan liian pieni b) aivan liian kevyt c) täynnä naarmuja. Naarmuuntuminen on tietenkin omaa typeryyttä, koska olemme vähät välittäneet esimerkiksi lasinalusista. Niitä käyttämällä pöytä voisi olla paremmalla kuosissa. Onneksi naarmuuntunut pinta näkyy oikeastaan vain suorassa auringonvalossa, mutta naarmuja tai ei, pöytä saisi lähtöpassit jokatapauksessa, sillä haluamme enemmän laskutilaa olkkariin. Uusi malli on tosin vielä etsinnässä, mutta muutamia potentiaalisia yksilöitä on jo rankattu suosikkilistalle. 

Toinen murheengryyni on tuo tv-taso. Se on itse asiassa siskoni vanha, Ikean Lack taso. Taso oli jo meille tullessa ehtinyt ottaa osumaa ja päätimme päällystää sen valkoisella kiiltävällä dc-fixillä. Siitäkään tarinasta ei ole paljon kerrottavaa, sillä kun kaksi suurten linjojen ihmistä puuhastelee tarramuovin kanssa, niin lopputulos ei välttämättä kestä lähempää tarkastelua. Taso oli toki lähtökohtaisestikin väliaikainen ratkaisu, sillä haluan digiboxit ja muut härvelit ovien taakse piiloon. Uusi tv-tasokin on siis hankintalistalla.
Toivelistaa jatkaa myös pieni sivupöytä, jotta voisin nostaa Bourgie-valaisimen lähemmäksi sohvaa. Valkoinen seinä ammottaa tyhjyyttään ja olen vihdoin ja viimein antamassa periksi tauluhyllylle. Pitkään olen ollut enemmänkin taulunripustuskiskotyttö, mutta nyt olen päättänyt avata oven tauluhyllylle ja sen tuomille mahdollisuuksille. Sitten on vain pohdittava; musta vai valkoinen hylly? Keskeisesti sohvan mukaan vai keskeisesti seinän mukaan? Tottapuhuen näitä vaihtoehtokuvia katsellessa olen jo aika varmasti päätökseni tehnyt, mutta kysynpä silti sinunkin mielipiteesi; kumpi on parempi sijoituspaikka hyllylle?

Näillä suunnitelmilla jatketaan olohuoneen päivityksen kanssa. Kun isommat linjat on kunnossa, päästään siihen parhaaseen vaiheeseen; tyynyihin, kynttilöihin ja muihin somisteisiin. Projektin aikataulu on löyhä ja korreloi budjetin kanssa, joten mitään yhden yön ihmettä tässä tuskin tullaan näkemään. Käytännön toteutuksen voisin kuitenkin aloittaa hyvinkin pian, viltinpesupuuhilla nimittäin.

14 kommenttia:

 1. Itse laittaisin sohvan mukaan, jos lamppujen kerta siirtyy pöydälle sohvan viereen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. Ehkä olisi pitänyt piirrellä sivypöytä valaisimineen tuohon sohvan päätyyn, niin hahmottaisi paremmin kokonaisuuden. :)

   Poista
 2. Nyt pistit hankalan. Paremmalta näyttää, jos on sohvan kanssa linjassa...mutta toisaalta "käytännöllisempää" jos laittaisi keskelle seinää, koska mitä jos sohva vaihtaa paikkaa?? Uusi sohva..?? Meneekö kollaasi sitten sen kanssa yksiin? Mutta tietenkin, jos järjestys muuten pysyy samana niin laittaisin sohvan mukaan :)) Ymmärsiköhän mun höpinöistä mitään..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin ymmärsin. :) Sohva tuskin menee vaihtoon ja toisaalta nurkkasohvalle ei tässä tilassa ole ihan hirveän montaa toimivaa sijoituspaikkaa, joten järjestyksen vaihtaminenkin on aika haastavaa. Kiitos mielipiteestä. :)

   Poista
 3. Minä taas laittaisin tauluhyllyn seinän keskelle, vetää tavallaan tuon huoneen sivun yhdeksi kokonaisuudeksi, eikä muodosta suht. ison ja tumman sohvan kanssa niin raskasta nurkkaa..
  Teille sopisi myös isompi sohvapöytä, sillä tuo pieni läpinäkyvä tuntuu olevan vähän eri paria muiden huonekalujen kanssa ja huomio kiinnittyy (ainakin tässä kuvassa) tuohon sohvaan. Jotenkin isompi pöytä (ja se sivupöytä lampun kanssa :) veisi huomiota tuolta sohvalta.
  Makuasiahan tämä on, että kuinka suurta roolia sohva saa näytellä huoneen sisustuksessa ja haluaako luoda fiilistä erityisestä sohvanurkkauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, isompi sohvapöytä ehdottomasti! Tuo nykyinenhän ei ole yhtään samaa paria noin massiivisen mustan sohvan kanssa. Nyt pitäisi vain löytää sopiva sohvapöytä. :)

   Poista
 4. Itse laittaisin ehkä sohvan mukaan, mutta toisaalta olen tässäkin asunnossani kaikki laittanut jonkun mukaan, joten tavaroiden paikkojen muuttaminen on aika mahdotonta sen jälkeen ;) Kaunis se on kummallakin tavalla!!! Kivoja juttuja olet ajatellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuskin menee pahasti pieleen, valitsi sitten kumman tavan tahansa. :)

   Poista
 5. Ehkä parempi olisi sohvan mukaan, mutta hieman ylemmäksi, ettei pitkäkätiset venytellessään tai muuten heilauta tauluja ym. asioita alas.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei olisi kiva saada tauluröykkiötä niskaansa. :D

   Poista
 6. Olen lukenut näitä kännykästä käsin, joten kommentoiminen on jäänyt, mutta tähän piti tulla sanomaan, että onpa kivannäköistä olkkarissa! Ja hyvät on suunnitelmat.

  Mietin kyllä, kumpi olisi parempi, ja luulen, että sohvan mukaan tuntuisi paremmalta, mutta seinän mukaan ehkä käytännöllisempää, juuri miten Love sanoi, jos haluaa vaihtaa järjestystä joskus.

  Pitää tulla livenä katsomaan seuraavan kerran, kun siellä pyörähdetään. :)

  VastaaPoista
 7. Keskelle seinää kollaasi miellyttää minun silmää enemmän ehdottomasti!

  -Jos kollaasi on sohvan kanssa samassa kohdassa tulee seinästä epätasapainoinen (toinen reuna ihan tyhjä, ja toinen liian täysi ja ahdas)

  -Ja juurikin se jos sohva tai järjestely vaihtuu niin se on valmiiksi hyvällä paikalla keskellä seinää.

  -Hylly on korkeammalla, joten kukaan ei vahingossakaan lyö päätänsä siihen sohvalla ollessaan. (eikä keräänny siihen tee-kuppeja ;) )

  -Minusta se on vain arvokkaammalla paikalla keskellä olohuoneen seinää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin viittaat teekuppien kerääntymisellä? Ei kuulu tapoihini. ;)

   Poista