torstai 6. kesäkuuta 2013

(Mini)häämatkasuunnittelua

Tulinpa avaamaan vähän tännekin meidän häämatkamietteitä, sillä viimeaikoina on tullut lisääntyvissä määrin pohdittua meidän ensimmäistä matkaamme avioparina. Mitään päätöksiä emme ole vielä saaneet tehtyä, mutta sellaiseen yhteenvetoon olemme kuitenkin päätyneet, että jonnekin lämpimään on päästävä rentoutumaan. Minun, tai itse asiassa meidän molempien lomat ovat pääasiassa aiemmin suuntautuneet tuonne välimeren rannoille ja kaupunkilomat Tukholmaan ja New Yorkiin. Ihan hirveästi emme ole siis vielä päässeet maailmaa tutkimaan. Kaikki ulkomaanmatkani ovat sijouttuneet ajallisesti joko keväälle huhti-toukokuuhun tai sitten alkusyksyyn. Sellaista talven katkaisevaa löhörantalomaa tammi-helmikuussa ei meidän matkustushistoriaan siis vielä toistaiseksi kuulu. Siksipä päätimmekin, että vaikka häitä juhlitaan elokuussa, suunnataan häämatkalle vasta joulu-tammikuun tienoilla. Elokuussa tuskin on järkeä lähteä paratiisiin jonnekin Intian valtameren pikkusaarelle, kun paremmat rantalomasäät löytynevät vähän lähempääkin. Pimeään ja kylmään vuoden aikaan tilanne onkin sitten jo vähän toinen.  

Kuitenkaan ajatus siitä, että maanantaina, vain kaksi päivää häiden jälkeen, olisin jo takaisin arjessa starttaamassa aamulla työkonetta, ei houkuttele. Siksipä ajattelimmekin, että heti häiden jälkeen voisi heittää sellaisen pienimuotoisen, muutaman päivän mittaisen "ennakkohäämatkan". Kolme tai neljä yötä esimerkiksi Keski-Euroopassa olisi jo oikein kiva loma sekin. Nyt sitten pitäisi vain osata valita se meille sopiva paikka. Mielessä pyörivät mm. seuraavat kohteet:


Rooma

Hurjasti historiallisia nähtävyyksiä ikuisessa kaupungissa ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Toisaalta kaupungissa on niin paljon nähtävää, että menisikö koko loma säntäillessä ympäriinsä ja jonottaessa eri kohteisiin suurissa turistimassoissa. Nähtävyyksien välillä voisi käydä nauttimassa ne monen kymmenen euron arvoiset jätskipallot. ;) 


Venetsia

Gondoliajelu kapeassa kanaalissa olisi varmasti kokemisen arvoinen elämys. Jotenkin miellän Venetsian todella romattiseksi kaupungiksi ja sitä kautta luonnollisesti hyväksi häämatkakohteeksi. Tämä katoava kaupunki on pakko-päästä-käymään -listallani, mutta olisiko visiitti Venetsiassa hyvä toteuttaa myöhemmin jonkin muun matkan yhteydessä? Vaikka myös Roomaa on moitittu kalliiksi kohteeksi, tuntuu Venetsian hintataso olevan vielä korkeampi ja se tokikin tuo oman miinuskohtansa tälle vaihtoehdolle.
  Barcelona

Barcelona on jostain tuntemattomasta syystä ollut pitkään matkahaavelistallani. Kaupunki kiehtoo ehkäpä eniten siksi, että samassa paketissa saisi niin ranta- ja kuin kaupunkilomankin. lisäksi erityisesti sen upea arkkitehtuuri houkuttelee. Jostain syystä minulla on kuitenkin sellainen mielikuva, että kaupunki on enemmänkin sellainen "bilemesta" eikä niin romanttinen paikka, kuin edellä mainitut kaupungit. Olisiko tämä kohde siis parempi kokea tyttöporukalla bilemekoissa ja tukat tötteröllä?

 Pariisi

Pelkkä Pariisi -sanan lausuminenkin saa jo tietynlaiseen moodiin, tuntuu että tässä kaupungissa on sitä glamouria. Minä pidän ruoasta ja ranskalaista keittiötähän kehutaan yhdeksi maailman parhaista. Eiffel-torni on tottakai pakko-nähdä -listallani ja olisipa kiva viettää iltaa esimerkiksi jazzklubissa (en siis ole koskaan moisessa käynyt, mutta uskon, että pitäisin niiden tunnelmasta). Toisaalta olen kuullut, että monet ovat pettyneet Pariisiin siellä käydessään ja että palvelu siellä olisi epäkohteliasta. Lisäksi ranskalaisten haluttomuus puhua englantia voisi vähän rassata, itsellä kun ei oikein tuo ranskankieli taivu.

Saa nähdä mihin näistä päädytään, vai vedetäänkö tässä vielä joku ässä hihasta.    

4 kommenttia:

 1. ihania suunnitelmia!! itsekin voisin mennä mihin vain noista kohteista :) venetsiassa olen jo käynyt muutaman kerran ja sitä voi suositella kokemuksena, mutta muuten se ei ehkä tarjoa aivan niin paljoin kuin kuvat antavat ymmärtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. :) Itselläkin kävi mielessä, että onko siitä Venetsiasta tosiaan vähän turhan suuret odotukset ja olisiko siellä käynti parempi yhdistää osaksi jotain muuta Italian kaupunkia.

   Poista
 2. Kaikki ovat ihania kohteita! Roomassa en ole käynyt, muut ovat tuttuja.

  Venetsia oli kyllä hieno kokemus, mutta kallis ja ehkä yliromantisoitu. Työkaverini vietti tienoolla enemmänkin aikaa, sillä hänen perheellään oli huvila mantereen puolella. Hänen mukaansa Venetsiasta ei saa hyvää ruokaa, koska kaikki on tähdätty turisteille. Jälkikäteen ajatellen, ei mieleen muistu erityisiä kulinaarisia nautintoja, vaikken mitään pahaa ruokaa siellä syönytkään. Gondoliajelu olisi maksanut muistaakseni markka-aikaan jotain 500 markkaa, mikä oli siihen aikaan tosi iso raha. Juuri luin jostain, että 40 min ajelu olisi 80-100 euroa. Mutta kyllä siellä kannattaa käydä ennen kuin se uppoaa.

  Barcelona on kyllä kiva paikka ihan romanttisellekin matkalle (siellä kävimme siipan kanssa esikoinen vatsassa). Siitä kiva kaupunki kesällä, että siellä voi yhdistää kaupunki- ja rantalomailun parhaat puolet. Barcelonan rannat ovat ihan kelpoisia, ja jos lähtee rannikkoa pitkin ajelemaan, kuulemma löytyy vielä parempia. Ja tietenkin kaupunkilomalaiselle nähtävää riittää, kuten myös paljon kenkäkauppoja. ;) Plus ruoka on herkkua!

  Pariisin suhteen olen niin puolueellinen, että mielipiteeni voi olla liian myönteinen. Siellä olen opiskellut yhden kevään ja matkaillut eniten, mennyt kihloihinkin... Pariisi on lempikaupunkini, vaikken haluaisikaan siellä asua. Mies on sitä mieltä, että jollen puhuisi ranskaa, ei niin moni ovi olisi auennut ja palvelu olisi voinut olla huonompaa. Siispä olen huono arvioimaan kaupunkia ensikertalaisen vinkkelistä.

  Mutta siellä pelkästään kaduilla käveleminen on ihanaa upean arkkitehtuurin ansiosta. Ja historia näkyy kaikkialla. Plus kahviloissa on kivaa harrastaa people watchingia, koska paikalliset ovat niin kauniita ja hyvin pukeutuneita. ;) En ihan helposti lähtisi ihan keskustaan verkkareissa...

  Ruokamielessä jo pelkkä vihersalaatti "ranskalaisella" kastikkeella on herkkua, samoin tuore patonki puhumattakaan konditorioiden (patisserie) tarjonnasta (pain au chocolat, eclair...). Mutta kallishan Pariisikin on. Se on muuten lempikenkäkaupunkini. Sieltä teen parhaat löydöt normaalimittaiseen, mutta kapeaan jalkaani. Jalkojeni lesti on selvästi ranskalainen, vaikka mahani missään tapauksessa ei!!!

  Ihana minihäämatka teille joka tapauksessa tulee, vaikka lähtisitte Tallinnaan, ihan takuulla. Se on se maailman paras seura, joka merkitsee eniten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näkövinkkeleistä. Tuo Pariisi olisi tosiaan varmaan mun suosikki tätä matkaa varten, jos vain osaisin kieltä enemmän kuin kaksi sanaa. ;)

   Poista