maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vieras-wc

Jokin aika sitten esittelin täällä vierasvessaan hankittua peiliä. Postaus poiki toiveen saada enemmän kuvia wc:n sisustuksesta, joten minä palasin kameran kanssa tuohon 1,5 m2:n minivessaan saadakseni tänne vähän laajempia kuvakulmia. Mistään tilaihmeestä ei todellakaan ole kyse, mutta tämä klosetti ajaa kuitenkin asiansa. 

Ennen remonttia tilassa oli muovimatto lattiassa ja maalatut seinät. Meillä oli niin tehokas purkuryhmä, että ns. before -kuvia tuli räpsittyä todella nihkeästi, wc:stä ei ilmeisesti ollenkaan. Jokainen voinee kuitenkin varmasti kuvitella mielessään kellertävän muovimaton, peltisen pielikaapin ja muita 30 vuotta vanhoja pintoja. Koska ennen -kuvia ei siis ole, mennään suoraan näihin jälkeen -kuviin.Nyt tila on kauttaaltaan laatoitettu, kalusteet uusittu ja wc-istuin vaihdettu seinämalliin. Vanha patterinrotisko vaihdettiin pieneen rättipatteriin, josta roikkuvat käsipyyhkeet. Erillisiä pyyhekoukkuja ei siis tarvita. Valkoista laattaa on käytetty sekä seinissä, että lattiassa, jotta pieni tila olisi mahdollisimman valoista. Mustaa tehostetta tuovat allaskalusteen mustat etulevyt sekä Gustavsbergin Coloric -hana. Mustavalkoinen kuva monista leffoistakin tutusta Poets Walkista, on peräisin miehen poikamiesboxista. Taululle ei oikein löytynyt omaa selkeää paikkaa ja huuhtelumekanismin koteloinnin vapaa taso kaipasi jotain, joten taulu päätyi kuvan mukaiselle paikalle. Enpä ole aikaisemmin pitänyt taulua vessassa, mutta kerta se on ensimmäinenkin.


Remontin jälkeen huomaa, että jotkut asiat olisi kannattavat tehdä toisin. Tässä tilassa kävi juurikin niin. Tämän tilan ainoaksi valonlähteeksi on valittu peilin yläpuolella oleva seinävalaisin, sillä esimerkiksi meikatessa tai vaikkapa partaa ajaessa on tärkeää, että tarvittava valo tulee edestäpäin. Reilun puolen vuoden asumisen jälkeen olen kuitenkin huomannut, että tässä tilassa pestään hampaita, ajetaan partaa tai meikataan äärimmäisen harvoin. Jos siis nyt saisin valita, vaihtaisin seinävalaisimen ylelliseen kattovalaisimeen. Onneksi kyse ei kuitenkaan ole kovin isosta jutusta, lähinnä vain pienestä sisustuksellisesta näkökohdasta. 

Siitä, että wc on remontoitu vanhaan tilaan, muistuttavat mm. ruskeat ikkunakarmit ja pinnassa kulkevat putket. Vesiputket on toki uusittu, mutta kulkevat epäesteettisesti näkyvillä. Mutta kuten olen aiemminkin tänne kirjoittanut, on vanhaa remontoitaessa tyydyttävä aina kompromisseihin.    

21 kommenttia:

 1. Pieni tila on otettu kyllä todelliseen hyötykäyttöön ja olet saanut asiat sinne hienosti mahtumaan ilman, että tilasta tulee ähkyahdas -olo. Tuo seinämallinen wc-istuin tekee tästä suuren osan! Ja tietysti valkoisella värillä on iso merkitys. Erityispisteet kauniista hanasta.

  Ja niin, minusta tuo taulu on tuossa juuri hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ai niin, käypäs kurkkaamassa blogissani, siellä on sinulle haaste ;)

   Poista
  2. Kiitos. Tuo hana on kyllä suosikkini, sopivasti erilainen.
   Täytyypä tulla heti katsomaan millaisesta haasteesta on kyse. :)

   Poista
 2. tosi kiva yksityiskohta tuo taulu! sainpas inspiksen koittaa meidänkin pikkuvessaan jotain taulujuttua :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Tuo oli minultakin sellainen hetkellisen mielijohteen kokeilu, mutta onnistunut sellainen. :)

   Poista
 3. Hyvin olet saanut toiminnot mahtumaan pieneen vessaan. Taulu ja oksat ovat piste iin päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajattelin, että vapaalle tasolle pitää saada jotain kauniita juttuja, ennen kuin siihen alkaa kerääntymään epämääräisiä purnukoita. :)

   Poista
 4. Minusta tuo iso laatta on erityisen kaunista.. sitä joskus omaankin kotiin, toivottavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen laatta kyllä yleensä toimii paikassa kuin paikassa ja siihen on vaikea kyllästyä. Tuo laattakoko oli sopiva sekä esteettisesti, että laatoittajan näkökulmasta. ;)

   Poista
 5. ihanan pikkuinen ja yksinkertainen! tykkään kovasti!!

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs wc, ihania yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
 7. Kivannäköinen ja viihtyisä wc! :) Kauniit yksityiskohdat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack tack, mustavalkoista pohjaa on helppo maustaa yksityiskohdilla. :)

   Poista
 8. Kaunis wc. Tykkään noista oksista ja taulusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru. Äitini on ostanut nuo oksat "omin päin" aikasempaan kotiini ja sieltä ovat muuttojen mukana tähänkin kotiin päässeet. :)

   Poista
 9. Siitä tuli tosi hieno tuosta pikkuvessasta!! Siellä on varmasti ilo käydä "hädällä".

  Aloin kaivata erillistä vessaa, joka pysyisi aina kuivana, että saisi sisustaa hiukan toisin kuin noita märkätiloja. Entisessä asunnossa sellainen oli ja seinillä oli sisustustauluja. Tuo taulu sopii hurjan hyvin paikalleen!

  VastaaPoista
 10. Minkä kokoista laattaa olet käyttänyt? Yritän tässä omaan kylppäriin valita sopivaa seinälaattaa, ja mietin miten isoa laattaa uskaltaa pieneen tilaan laittaa. Toi ilme on juuri mitä haluaisin omaan kylppäriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatta on kokoa 40x25 ja se on Kodin Terrasta. Käy mielestäni aika hyvin tilaan. Koko on kuitenkin vielä sellainen, että ei hankaloita laatoitusta. Onnea laattaetsintään. :)

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta!

   Poista