torstai 24. tammikuuta 2013

Puikotellen

Sisustuskaupoilla jokunen viikko sitten pyörähtäessäni, sain inspiraation eräästä sisustusjutusta, jonka haluaisin tehdä. Olen haudutellut ideaa mielessäni nyt jo jonkin aikaa ja miettinyt toteuttamistapaa. Tällä viikolla sain vihdoin aikaiseksi käydä ostamassa tarvittavat tykötarpeet ja nyt olenkin laittanut parina iltana puikotellen kotisohvalla telkkaria katsellessa. 

Omat neulomiskokemukseni ovat jokseenkin vähäiset; peruskoulussa tuli tehtyä ne perinteiset lapaset ja villasukat sekä muita simppelimpiä tuotoksia. Viime talvena innostuin pitkästä aikaa puuhastelemaan lankojen parissa ja virkkasin itselleni ontelokuteesta pyöreän säilytyskorin (jossa olen nyt muuten vuoden ajan säilyttänyt jäljelle jäänyttä ontelokudosta, pitäisi varmaan tehdä asialle jotain...) sekä harmaasta paljettilangasta tuubikaulahuivin, joka on kyllä ollut ihan aktiivisessa käytössä. Silmukat olivat sen verran kadoksissa vuosien käsityötauon jälkeen, että alku meni opaskuvia ja -videoita ("näin luot silmukoita") katsellessa. Thank God, meillä on google, mihinpä sieltä ei vastausta saisi. Ensimmäisten silmukoiden jälkeen tulikin sellainen ahaa -elämys, että näinhän se meni, tämähän on tuttua. Täytyy sanoa, että kutominen ja virkkaaminen ovat aika kivaa ja koukuttavaa puuhaa. Siitäkin huolimatta, että mm. eilen jouduin vähän purkamaan tuota kyseistä projektia. 

Tässä vähän sneek peakia siitä mitä on tulossa. Tuosta voi olla vielä aika vaikea päästä kärryille, kun vasta muutama rivi kudottuna, vai arvaako joku mistä on kyse?  Laitan tänne kuvan sitten, kun kaikki silmukat on kasassa. Toivottavasti projekti ei venähdä kovin pitkäksi, ja ennen kaikkea, toivottavasti tästä tulee edes melkein sellainen, kuin sen mielikuvissani nään. 


3 kommenttia:

 1. Täälläkin puikot kilisee, kun villasukkia taas neulon. Jään odottelemaan, miten sun työ edistyy - ja kyllä, tiedän mitä siitä tulee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleeko niistä sukista symmetriset? ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, tosin nyt on työt pari päivää seissyt kiireiden takia.. Eikö se kärpänen tässä taas pure! ;)

  VastaaPoista