maanantai 3. syyskuuta 2012

Porraspohdintaa

Uuden kotimme portaat ovat hyvin keskeisellä paikalla ja siksi kovin hallitsevat. Kun ostimme asunnon keräsivät portaat mielestäni vain negatiivista huomiota. U-mallisten lepotasottomien mäntyportaiden lakattu mäntypinta oli ajan saatossa kellastunut ikävästi. Luonnollisesti portaiden malliin emme juurikaan voineet vaikuttaa, sillä tilaa on rajoitetusti ja välipohjan aukko on ja pysyy samalla paikalla. Muulla tavoin pystyimme onneksi vaikuttamaan portaiden ulkonäköön.

Haaveenamme oli, että portaat vaihdettaisiin kokonaan uusiin. Halusimme portaista mahdollisimman kevyen näköiset. Mielessä olivat kauniit yksipalkkiset teräsrunkoset portaat, jossa askelmat olisivat lähellä tulevan lattian sävyä ja kaiteet kirkasta lasia. Esimerkiksi näissä portaissa on niitä elementtejä, mitä portailta haluan.  


                                                   Kuva lainattu


                                                                Kuva lainattu


                                                                           Kuva lainattu


Laitoin portaista muutamia tarjouspyyntöjä toimittajille. Osasin vähän odottaakin, että budjettimme portaisiin varattu raha ei välttämättä olisi riittävä, olihan kyse kuitenkin teräsrunkoisista portaista. Kun muutama tarjous sitten tuli takaisin olivat viivan alle jääneet summat sen verran pahasti yli budjetimme, että hinnasta oli oikeastaan turha lähteä edes neuvottelemaan. Päätimme siirtyä suunnitelmaan B. Suunnitelma B sisälsi paljon hiomista ja vielä lisää hiomista, maalausta ja viimeistelyä, mutta remonttirahaa jäi sitten kivasti muihin juttuihin. Tästä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti